VESTINGBROOD

UNIEK IN ELBURG!

Elburgs Vestingbrood.

Ouderwets lekker brood. Elburg Vestingbrood wordt op traditionele wijze gemaakt met desem.
Desem wordt al sinds de komst van gebakken brood gebruikt als bestanddeel. In de 17e eeuw voor Christus gebruikten de Egyptenaren bijvoorbeeld al desem.

Desem of voordeeg wordt gemaakt door bloem, water en een startcultuur waarin wilde gisten en melkzuurbacteriën zitten te mengen en dit minimaal 24 uur laten staan. Hierdoor krijgt het desem tijd om zich te ontwikkelen. En dat proef je duikdelijk in het eindprodukt.

Elburgs Vestingbroodgebakken met desem is vol van smaak, luchtig, rijk aan calcium en ijzer en heeft een heerlijke krokante korst. Ook blijft desembrood langer vers.

Elburg Vestingbrood is exclusief te koop bij ambachtelijke bakker Docter en is op dit moment verkrijgbaar als vesting wit, vesting grof en vesting dubbeldonker. Ook te bestellen in onze webshop.